Nieuws

Verbazing over 'veel te blij' AZ: 'Niet doen alsof je de finale hebt gehaald'

Verbazing over 'veel te blij' AZ: 'Niet doen alsof je de finale hebt gehaald'

16 september - 08:14
3

Kenneth Perez en Kees Kwakman keken donderdagavond met stijgende verbazing naar de krappe zege van AZ op FC Vaduz. De ploeg van Pascal Jansen speelde met een man meer en kon pas in de slotfase een voorsprong forceren. Vooral de wijze waarop die laatste treffers werden gevierd, is beschamend, stellen de analisten. 

Tijdens de uitzending van ESPN viel de mond van de analisten open van verbazing. Milos Kerkez zorgde tien minuten voor tijd met een assist voor de 2-1 en de linksback liep met de cornervlag te zwaaien uit blijdschap. "Die Kerkez loopt met die vlag te zwaaien en die Sam Beukema is er dan ook altijd bij. Hij houdt natuurlijk wel van aandacht als hij of iemand anders scoort", stelt Perez na afloop. "Ik zou zeggen: loop gewoon rustig terug. Je speelt tegen een halve amateurploeg die één na laatste staat op het tweede niveau in Zwitserland."

Kwakman is het eens met de woorden van Perez. "Dit hoeft echt allemaal niet. Beukema heeft daar wel een beetje een handje van om lekker in beeld te komen. Je mag blij zijn als je een goal maakt, maar om nou de cornervlag erbij te pakken en met zijn allen tegen elkaar op te springen als je de 2-1 maakt tegen Vaduz...", zegt Kwakman teleurgesteld. "Je mag wel even naar de persoon die de voorzet geeft, tuurlijk. Kerkez is een jongen die kwaliteit heeft, daar zit gif in. Maar niet doen alsof je de finale hebt gehaald."

De analisten hopen dat het vooral door de jeugdigheid van de spelers komt. "Het zijn eigenlijk jonge spelers die nog niks gepresteerd hebben. Ik denk dat de meer ervaren spelers met het schaamrood op de kaken teruglopen. Zo van: jezus, wat zijn we aan het doen?", besluit Perez. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie