Reactie

Klopp eist verbetering: 'Ajax zit in een andere situatie: echt totaal anders'

Klopp eist verbetering: 'Ajax zit in een andere situatie: echt totaal anders'

12-09-2022 16:44

Jürgen Klopp heeft op een persconferentie aangegeven de 4-1 nederlaag tegen SSC Napoli grondig te hebben geanalyseerd. De manager neemt het met Liverpool dinsdag op tegen Ajax. De Duitse eindverantwoordelijke eist een reactie van zijn kwakkelende ploeg.

The Reds lijken - zoals ze dat zo vaak in de afgelopen jaren leken - niet langer onaantastbaar. De resultaten in de Premier League zijn wisselend en ook de eerste groepswedstrijd in de Champions League liep uit op een deceptie. "We hebben de tijd gebruikt om te analyseren en te trainen, wat absoluut logisch was na de wedstrijd die we bij Napoli speelden", zegt Klopp op het persmoment.

De manager noemt het duel met de Italianen de slechtste wedstrijd sinds hij oktober 2015 bij Liverpool aan het roer staat. "Ik heb het duel vaak teruggekeken en het was een echte horrorshow. "Uiteraard moeten we absoluut een reactie laten zien. Dat is geen garantie voor een resultaat tegen Ajax. Ajax zit eigenlijk, zou ik zeggen, zo'n beetje in de tegenovergestelde situatie. Het is echt totaal anders. Al hun wedstrijden dit seizoen hebben ze tot nu toe gewonnen. Ze hebben een gigantische verbouwing ondergaan, maar het is geen verrassing dat ze het nu weer zo goed doen."

Het tweede groepsduel in het miljardenbal begint dinsdag op Anfield om 21.00 uur. Ajax won de eerste ontmoeting tegen Rangers FC overtuigend met 4-0.