Atalanta pakt koppositie door hattrick Koopmeiners, Schouten ziet late gelijkmaker

01-09-2022 22:38 Laatste update: 22:42

Atalanta Bergamo heeft donderdagavond goede zaken gedaan in de Serie A en heeft de koppositie in Italië overgenomen. Teun Koopmeiners was de grote meneer bij de thuisploeg: de Nederlander leidde met drie doelpunten de club naar een 3-1 overwinning tegen FC Torino. Bologna kwam op voorsprong tegen Salernitana, maar kreeg in de slotfase de deksel op de neus. De club van Jerdy Schouten verspeelt daarmee twee dure punten.

Atalanta Bergamo - FC Torino 3-1

Atalanta pakte in de eerste drie wedstrijden zeven punten en kon met een overwinning aan de leiding gaan in de Italiaanse competitie. Koopmeiners had het donderdag op de heupen en maakte in de blessuretijd van de eerste helft de 1-0. Vlak na rust besloot de Nederlander Torino weer pijn te doen en voor een tweede treffer te zorgen.

Torino deed een kwartier voor tijd iets terug tegen Atalanta door de treffer van Nikola Vlasic, waardoor het nog even spannend werd in Bérgamo. Koopmeiners maakte zeven minuten later echter een einde aan alle twijfel door voor zijn derde treffer te zorgen. Door de overwinning pakt Atalanta de koppositie af van AS Roma, dat een iets minder doelsaldo heeft.

Bologna FC - Salernitana 1-1

Bologna is slecht aan het seizoen begonnen en heeft ook donderdag geen overwinning weten te boeken. In eigen huis werd tegen promovendus Salernitana gelijkgespeeld. De thuisploeg, waar Jerdy Schouten actief is, kwam door ex-Twente-speler Marko Arnautovic op voorsprong. Salernitana had echter een antwoord op de achterstand en kwam vlak voor tijd langszij door toedoen van Boulaye Dia.

Door de remise heeft Bologna slechts twee punten gehaald uit de eerste vier duels en is de club terug te vinden op de zestiende plek in de Serie A. Salernitana doet het tot dusver aanzienlijk beter en is met vijf punten terug te vinden op plaats tien.