Jong Ajax en Volendam verdelen acht (!) goals eerlijk, Excelsior profiteert

20-11-2021 09:27

Een doelpuntrijke avond in de Keuken Kampioen Divisie vrijdagavond. Jong Ajax en koploper FC Volendam hielden allebei één punt over na een spektakel vol doelpunten (4-4), Excelsior profiteerde met duidelijke cijfers van de misstap van Volendam (1-5) en Almere City en Gertjan Verbeek verloren wéér.

Jong Ajax - FC Volendam 4-4
Wie twintig minuten na de start van Jong Ajax - FC Volendam de televisie aanzette, zal met verbazing naar de tussenstand hebben gekeken. Na negentien minuten stond het namelijk al 3-2 in het voordeel van de thuisploeg. Het beloftenelftal van Ajax was in de openingsfase veel sterker dan Volendam en kwam via Max de Waal en Youri Regeer op een 2-0 voorsprong. Vooral de vrije trap van De Waal mocht er zijn.

Een fout van Jong Ajax-doelman Jay Gorter zorgde er echter voor dat Volendam via Gaetano Oristanio weer helemaal terugkwam in de wedstrijd. Waar er verwacht werd dat Volendam op zoek zou gaan naar de gelijkmaker, lag de 3-1 er een aantal minuten later aan de andere kant van het veld alweer in. Christian Rasmussen maakte hem. Maar daarmee was het spektakel in de beginfase nog niet afgelopen: door nóg een fout van Gorter bracht Robert Mühren de spanning terug: 3-2.

Een fout in de verdediging van Volendam zorgde er echter voor dat Jong Ajax de marge na dertig minuten spelen weer naar twee kon brengen. De bal ging op de stip en Kenneth Taylor maakte geen fout: 4-2. Na rust gebeurde er lang niets en leek Jong Ajax de driepunter over de streep te trekken. Tot de absolute slotfase. Martijn Kaars maakte de aansluitingstreffer, Denso Kasius zorgde er met een paar seconden op de klok voor dat Volendam alsnog een punt wist te pakken: 4-4.

Helmond Sport - Excelsior 1-5
Twee doelpunten minder dan bij Jong Ajax - FC Volendam, maar ook bij Helmond Sport - Excelsior was er voldoende te genieten. Excelsior wist voor rust een marge van twee doelpunten te creëren via Siebe Horemans en Reuven Niemeijer. Na rust besliste topschutter Thijs Dallinga het duel: hij maakte binnen een kwartier na de theepauze twee doelpunten en zette zijn ploeg op een 0-4 voorsprong.

Jellert van Landschoot deed niet veel later iets terug namens Helmond Sport, maar de wedstrijdbal ging mee met Dallinga. Hij maakte zijn derde van de wedstrijd zo'n tien minuten voor tijd en bepaalde daarmee de eindstand op 1-5.

Almere City - MVV Maastricht 0-2
Het lukt Gertjan Verbeek maar niet om zijn Almere City aan het draaien te krijgen in de Keuken Kampioen Divisie. Ook tegen MVV werd er verloren. In de eerste helft gebeurde er maar weinig, maar vlak na rust brak Sven Blummel de ban met een heerlijk schot van afstand.

Almere probeerde het daarna wel, maar kon geen vuist maken. Blummel besliste het duel met zijn tweede van de avond, na een fout van Ramon Leeuwin in de achterhoede van Almere. De ploeg van Verbeek staat na zestien wedstrijden op een teleurstellende achttiende plaats met dertien punten.