Transfernieuws

Arveladze blij met 'opvolger' Kaplan: 'Hij maakt dezelfde overstap, ben nu fan'

Arveladze blij met 'opvolger' Kaplan: 'Hij maakt dezelfde overstap, ben nu fan'

20-08-2022 14:26

Shota Arveladze is blij dat Ahmetcan Kaplan de overstap van Trabzonspor naar Ajax maakt. De Georgiër deed dat zelf in 1997 en hoopt dat de Turkse verdediger het meeste uit de transfer haalt. 

In gesprek met het Turkse Demirören News Agency gaat de oud-speler van Ajax en AZ in op de overstap van Kaplan. "We moeten Ahmetcan, zijn jeugdtrainers en de club feliciteren", zegt Arveladze. "Hij heeft veel bijgedragen aan zijn team en zijn land. Hij heeft iets geweldigs bereikt. Maar mijn advies is dat hij nu niet moet stoppen met hard werken. Hij moet nog harder werken, meer successen behalen en iedereen gelukkig maken. Gefeliciteerd Ahmetcan, ik ben nu ook fan."

De transfer is niet zomaar iets, weet ook Arveladze. "Als Ajax een negentienjarige jongen van Trabzonspor koopt, dan is dat belangrijk. Ze zouden hem niet hebben gekocht als ze geen toekomst in hem zouden zien. Ajax kan ook in landen als Brazilië en Argentinië kopen, maar ze kozen voor een speler van Trabzonspor. Ik hoop dat Ajax meer spelers uit Turkije zal halen", spreekt de Georgiër uit. Kaplan tekende onlangs een vijfjarig contract in de hoofdstad en kost ongeveer tien miljoen euro. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!