Nieuws

Stekelenburg denkt niet aan stoppen: 'Zolang ik me goed voel, ga ik lekker door'

Stekelenburg denkt niet aan stoppen: 'Zolang ik me goed voel, ga ik lekker door'

11-08-2022 13:53

Maarten Stekelenburg wordt binnenkort veertig jaar oud, maar de doelman van Ajax is voorlopig nog niet van plan te stoppen. De sluitpost voelt zich goed en wil zo lang mogelijk onder de lat staan bij de Amsterdammers. 

Dat vertelt Stekelenburg op de clubsite van Ajax. Het is op 11 augustus 2022 precies twintig jaar geleden dat de doelman zijn debuut maakte in het eerste van Ajax. Om de gelegenheid te vieren ging de club in gesprek met de doelman. "Het jaar ervoor zat ik bij Jong, Ajax 2 heette dat toen nog. Ik was een jonge jongen en trainde af en toe mee bij het eerste. Bogdan Lobont en Joey Didulica waren de eerste twee keepers, maar die raakten allebei geblesseerd in de voorbereiding", zegt Stekelenburg over die dag.

Inmiddels zijn we twintig jaar verder en tikt de doelman bijna de veertig jaar aan. Een zeer hoge leeftijd in de voetbalwereld, zelfs voor een doelman. "Ik ben nu een stuk rustiger, want ik heb alles al meegemaakt. Ik straal veel rust uit. We hebben nu veel jonge jongens waardoor ik veel aan het coachen ben. Mijn ervaring is een pluspunt voor deze jonge ploeg denk ik", meent Stekelenburg. 

Aan stoppen denkt de sluitpost nog niet. "Ik voel me goed, wordt volgende maand veertig en zolang de club tevreden is en ik plezier heb, ga ik lekker door. Zolang ik fit blijf denk ik op dit moment nog niet aan stoppen. Ook wat ik daarna wil doen vind ik lastig om te zeggen", besluit Stekelenburg. De doelman stond tot nu toe 311 duels tussen de palen voor Ajax. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!