Nieuws

'Barcelona geeft Frenkie de Jong ultimatum en doet laatste bod aan middenvelder'

'Barcelona geeft Frenkie de Jong ultimatum en doet laatste bod aan middenvelder'

6 augustus - 20:11
2

FC Barcelona wil snel duidelijkheid over de situatie van Frenkie de Jong. De Catalaanse club geeft de middenvelder tot het einde van de volgende week om een keuze te maken: of de Nederlander tekent een nieuw contract met een lager salaris, of de speler vertrekt. 

Dat weet het Spaanse Sport te melden. Volgens de krant wil trainer Xavi Hernández nog altijd gebruikmaken van De Jong, maar moet de Nederlander wel zijn krabbel zetten onder een minder financieel aantrekkelijk contract. De zaakwaarnemer van De Jong heeft al met de club besproken en het antwoord vanuit Barça is duidelijk: of De Jong levert geld in, of de speler gaat onderhandelen met Manchester United of Chelsea FC. 

De Jong kan, mits hij het nieuwe contract accepteert, 'gewoon' verder bij de Catalanen en een basisspeler worden. Clubpreses Joan Laporta liet zich eerder al uit over de Nederlander en stelde dat de club hem zeer waardeerde, maar dat het financiële plaatje onmogelijk is voor de Blaugranas. Tegelijkertijd werden dure spelers als Robert Lewandowski en Jules Koundé ook naar de club gehaald. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie