Transfernieuws

'Chelsea 'bewondert' Dumfries: Nederlander gebombardeerd tot topprioriteit'

'Chelsea 'bewondert' Dumfries: Nederlander gebombardeerd tot topprioriteit'

31-07-2022 17:39

Chelsea is druk bezig met de komst van zowel Wesley Fofana als Denzel Dumfries naar Londen, meldt The Athletic. Het Britse voetbalplatform weet dat de Nederlander 'hoog' op het verlanglijstje van The Blues staat.

Het is niet voor het eerst dat Dumfries in verband wordt gebracht met een overstap naar de Londenaren. Zijn huidige werkgever Internazionale staat open voor een transfer, aangezien de club spelers moet verkopen om de financiële huishouding op orde te krijgen. 'De bewondering van Chelsea voor de rechtsback is groot', zo schrijft The Athletic.

Voor Fofana zou Chelsea bereid zijn om maar liefst een bedrag tussen de 95 en 100 miljoen euro (!) neer te tellen. De verdediger staat nog tot medio 2027 onder contract bij Leicester City en moet The Foxes de absolute hoofdprijs opleveren. The Athletic benadrukt dat de interesse voor beide spelers zeer serieus is en dat het niet een zaak is van 'de één of de ander': beide spelers moeten naar Chelsea komen.

De huidige waarde van Dumfries wordt door Transfermarkt geschat op 25 miljoen euro. Naar verluidt zetten de Nerazzurri in op een bedrag van veertig miljoen euro voor de wingback.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!