Nieuws

De Mos heeft genoeg gezien: 'Dat wordt zeker niet de rechtsback van PSV'

De Mos heeft genoeg gezien: 'Dat wordt zeker niet de rechtsback van PSV'

25-07-2022 16:43

Aad de Mos heeft zijn oordeel over Ki-Jana Hoever al klaar. De voormalig succestrainer zag dat de Wolverhampton Wanderers-huurling het lastig had in de voorbereiding van PSV en denkt dat hij niet de nieuwe rechtsback van de Eindhovenaren zal worden.

"Hoever is geen rechtsback. Dat wordt zeker geen rechtsback voor PSV", laat De Mos optekenen in het Eindhovens Dagblad. "Hij is kwetsbaar aan de binnenkant. Het is een centrale verdediger. Hij is gehaald op basis van zijn interlands met Jong Oranje, Oranje O19 en Oranje O17. Voor het oog is het een aardige speler, maar zijn zwakte is natuurlijk zijn verdedigende kwaliteiten."

Mocht De Mos gelijk hebben, dan heeft PSV een probleem. Met Philipp Mwene hebben de Eindhovenaren slechts één alternatief in huis. Volgens de analist zou Shurandy Sambo ook nog een gooi kunnen doen naar een plek in het eerste, maar hij lijkt verhuurd te gaan worden. "Ik vind Sambo een hele goede. Ik zou hem zeker een keer de kans hebben gegeven. Hij speelt simpel, eenvoudig. Hij heeft snelheid, is tweevoetig en geeft goed rugdekking. Dat kunnen veel backs niet. Ik denk dat Sparta of FC Twente, die zitten op het vinkentouw, een goede zaak doen als ze hem pakken", besluit hij.

Hoever speelde afgelopen zaterdag tegen Real Betis ruim een uur mee met de ploeg van Ruud van Nistelrooij. De verdediger bereidt zich momenteel voor met de Brabanders op de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal wacht Ajax komende zaterdag.