Transfernieuws

'Bayern-concurrent De Ligt eist gesprek met clubleiding na horen transfernieuws'

'Bayern-concurrent De Ligt eist gesprek met clubleiding na horen transfernieuws'

19-07-2022 15:19

Tanguy Nianzou eist een gesprek met de directie van Bayern München. De verdediger van Bayern München wil kans maken op speeltijd en met de komst van Matthijs de Ligt is de twintigjarige Fransman daar niet gerust op. 

Dat meldt L'Équipe. Nianzou kwam in 2020 over van Paris Saint Germain met een transfervrije status. Tot nu toe speelde de jonge verdediger 23 wedstrijden in de Bundesliga, maar met de komst van De Ligt kan het zomaar over en uit zijn voor Nianzou. Bayern gaat naar verluidt tachtig miljoen euro neerleggen voor de Nederlandse verdediger en daarmee kan de Fransman er op rekenen dat De Ligt gegarandeerd in de basis komt te staan.

Nianzou wil nu in gesprek met voorzitter sport Hasan Salihamidzic om een eventuele transfer te bespreken. Volgens de Franse sportkrant wil Bayern de verdediger niet verkopen, maar kan er worden overlegd voor een eventuele huurtransfer. De Ligt arriveerde deze week in Bayern en maakte dinsdagochtend de medische keuring af. De verwachting is dat de Nederlander snel wordt gepresenteerd en na zijn transfer naar Juventus de duurste Nederlander aller tijden wordt met een totaalbedrag van 166 miljoen euro.