Feyenoord begaat geen misstap en verslaat Heracles eenvoudig met 3-0

10 maart - 21:57
1

Feyenoord heeft in de afsluitende wedstrijd van speelronde 25 weten te winnen van Heracles Almelo. In De Kuip werd het 3-0. Daarmee blijft het gat tussen de formatie van Arne Slot en FC Twente zes punten en is de tweede plaats nog altijd stevig in handen van de Rotterdammers.

Na een schitterende steunbetuiging aan Jean-Paul Boëtius begonnen Feyenoord en Heracles aan de wedstrijd. Het was een vlammend begin, want na twee minuten kreeg Santiago Gimenez al een enorme kans om te scoren. Twee keer mocht hij uithalen, maar met beide pogingen kreeg hij de bal niet in het doel. Aan de andere kant lukte het Heracles ook niet om hun eerste poging tot doelpunt om te zetten en dus was de openingsfase spetterend, maar zonder doelpunten.

Kort voor het halfuur was het toch raak voor de Rotterdammers. Luka Ivanušec kreeg de voorkeur boven Antoni Milambo en betaalde Slot terug met een assist. Vanaf de linkerflank bracht hij de bal in de zestienmeter, waarna Lutsharel Geertruida over de bal heen stapte. Vervolgens kwam Yankuba Minteh helemaal vrij oog-in-oog met de keeper en hij maakte geen fout. De Gambiaan schoot koeltjes binnen en bevrijdde Feyenoord daarmee uit een wat mindere periode.

Voor rust zou het ook nog 2-0 worden. Gimenez scoorde voor het eerst in vijf wedstrijden weer tegen PSV, maar tegen Heracles zou hij ook scoren. Na een geweldige bal van Mats Wieffer kwam Gimenez vrij voor de keeper en wederom Michael Brouwer geen redding brengen. Daarmee werd de voorsprong verdubbelt en ging de ploeg van Slot met een comfortabele stand aan de thee.

In de tweede helft leken zowel Feyenoord als Heracles het wel prima te vinden. De Rotterdammers hadden vooral de bal, maar vol op de aanval ging de ploeg van Slot niet meer. Daarbij vond ook de ploeg van Erwin van de Looi het prima en zo kabbelde de wedstrijd voort. Igor Paixão moest samen met vijf anderen lang langs de kant wachten tot er eindelijk gewisseld kon worden, maar kort nadat hij in het veld kwam scoorde hij ook. Uit een vrije trap op een zeer kansrijke plek mocht Paixão aanleggen en hij verraste Brouwer. Daarmee kwam ook de 3-0 nog op het scorebord.

Na de goal van Paixão was het helemaal gedaan met de aanvalsdrift van Feyenoord. De ploeg van Slot voetbalde de wedstrijd rustig uit en had alleen in de eerste helft echt iets te vrezen van Heracles Almelo. Voor Feyenoord wacht volgende week de uitwedstrijd met SC Heerenveen. Op bezoek in Friesland hebben de Rotterdammers het historisch altijd erg lastig, maar eerder dit seizoen in De Kuip werd het 6-1.