Nieuws

Dit zegt Lionel Messi tegen zijn boze fans over zijn afwezigheid in Hongkong

Dit zegt Lionel Messi tegen zijn boze fans over zijn afwezigheid in Hongkong

6 februari - 11:17

Lionel Messi heeft zich uitgesproken naar zijn teleurgestelde fans in Hongkong. Vele mensen verwachtten de Argentijnse superster afgelopen zondag in actie te zien in een vriendschappelijk duel van Inter Miami, maar zo ver kwam het niet. Inmiddels lijkt duidelijk dat dat zelfs in zijn contract stond en het de minister van sport en cultuur verzekerd was.

Waarom speelde Messi niet in Hongkong?

Daardoor waren vele van de 40.000 aanwezige toeschouwers boos en teleurgesteld. Sommigen zouden tickets voor meer dan honderd euro hebben betaald. Pas in de slotfase werd duidelijk dat Messi, die op de bank zat, niet meer zou gaan spelen. De wereldkampioen kampte met een hamstringblessure.

"Ik zou heel graag spelen. Maar als ik eerlijk ben, weet ik niet of het zal lukken", liet hij na afloop weten. "Het zal afhangen van hoe ik me voel op training. Het was pure pech dat ik niet kon voetballen, maar ik zat met een zeurende pijn die maar niet overging. Het was echt moeilijk om te spelen. Het is helaas onderdeel van het voetbal. Er kunnen dingen gebeuren waardoor we blessures krijgen."

Waarom zijn mensen boos op Messi en Inter Miami?

Toen clubeigenaar David Beckham na afloop van het met 4-1 gewonnen duel tegen Hongkong XI een dankwoord uitsprak, werd hij volledig uitgejoeld vanaf de tribunes. Ook scandeerde het publiek teksten als 'geld terug.' "Ook ik vind het jammer", vervolgt Messi. "Want ik ben iemand die graag zijn wedstrijden speelt. Zeker wanneer we zover gereisd zijn en mensen ernaar uitkijken om ons (ook Luis Suárez speelde niet, red.) aan het werk te zien. Ik doe wat ik kan, maar het was natuurlijk niet leuk dat ik niet kon voetballen. Ik hoop nog eens terug te keren naar Hongkong zodat we nog een wedstrijd kunnen spelen en ik op het veld kan staan."