Nieuws

Om deze reden zou José Mourinho binnenkort kunnen worden ontslagen bij AS Roma

Om deze reden zou José Mourinho binnenkort kunnen worden ontslagen bij AS Roma

12 januari - 12:05

Volgens Italiaanse media is het steeds onwaarschijnlijker dat José Mourinho ook volgend seizoen nog de trainer is van AS Roma. Onder meer La Gazzetta dello Sport en Il Romanista schrijven dat de positie van de Portugese manager door tegenvallende resultaten op het spel staat. VoetbalNieuws peilt de opinie.

Roma staat momenteel op de achtste plaats in de Serie A. De ploeg werd afgelopen woensdag door stadsrivaal Lazio uitgeschakeld in de beker en liet in de competitie punten liggen tegen Atalanta (1-1) en Juventus (1-0 verlies). De druk op The Special One wordt daarom als maar groter. Il Romanista, de grootste sportkrant van Rome, kopt met de woorden 'de donkere kant'.

Wordt Mourinho ontslagen bij AS Roma?

Het contract van Mourinho bij I Giallorossi loopt immers tot het einde van het seizoen. 'De nederlaag in de derby bracht nog maar eens alle beperkingen van deze Roma-ploeg onder de aandacht', al dus de stadskrant. 'De Friedkins (de eigenaren van Roma, red.) zijn woedend en wachten nu op antwoorden van het team en de coach: op dit moment lijkt de mogelijkheid van een verlenging voor Mourinho een scenario dat heel ver weg ligt.'

Mourinho zou recent nog hebben gezegd dat hij een contractverlenging verwacht, maar tegelijkertijd eisen de Friedkins sowieso Champions League-voetbal. Volgens La Gazzetta wil Mourinho niet wachten totdat dat pas in mei kan worden veiliggesteld. Voor de eerste keer sinds Mourinho’s aanstelling in 2021 zou zijn baan serieus op het spel staan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!