Transfernieuws

'Komst van Haller wordt nog niet bekendgemaakt vanwege boekhoudkundig trucje'

'Komst van Haller wordt nog niet bekendgemaakt vanwege boekhoudkundig trucje'

24-06-2022 10:18

Sébastien Haller heeft zijn medische keuring succesvol afgerond bij Borussia Dortmund, maar de komst van de speler wordt nog even stilgehouden. Vanwege boekhoudkundige redenen bij Ajax wordt de overstap deze maand nog niet bekendgemaakt. 

Dat melden Duitse bronnen aan De Telegraaf. Ajax is een beursgenoteerd bedrijf en wil daarom het liefste ieder seizoen zwarte cijfers schrijven. In het afgelopen seizoen is dat al bereikt vanwege de verkoop van Ryan Gravenberch. Het huidige boekjaar loopt op 30 juni af, waardoor het bedrag dat Ajax voor Haller verdiend naar het volgende boekjaar springt als er wordt gewacht met de officiële bekendmaking. 

Haller verlaat Amsterdam voor 31 miljoen euro, wat kan oplopen tot 35 miljoen euro door bonussen. De Ivoriaanse spits werd donderdag al in Dortmund gesignaleerd. Ajax zag Gravenberch, Noussair Mazraoui en Haller nu al vertrekken en heeft daar nog niets tegenover kunnen zetten. De kans is groot dat de Amsterdammers pas ná 30 juni, dus in het nieuwe boekjaar, bepaalde transfers wereldkundig maken. Ajax is nog altijd bezig met de komst van Steven Bergwijn en Brian Brobbey.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!