Nieuws

'Ajax verlangt hoger bedrag voor Haller en wil het geld gebruiken voor drietal'

'Ajax verlangt hoger bedrag voor Haller en wil het geld gebruiken voor drietal'

20-06-2022 07:16 Laatste update: 07:37
1

Zondag werd bekend dat Dortmund ver wil gaan voor Ajax-spits Sébastien Haller. De kans is dan ook groot dat de Ivoriaan na anderhalf jaar alweer vertrekt uit Amsterdam. Toch zal de Duitse topclub nog iets bij de geboden 33 miljoen euro moeten leggen, aangezien Ajax 40 miljoen wil ontvangen. De Telegraaf verwacht dat de twee clubs een middenweg zullen vinden.

Op het verlanglijstje van Dortmund pronkt nog maar één naam: die van Haller. De Ajax-spits moet de naar Manchester City vertrokken Erling Haaland doen gaan vergeten. Net als BILD meldde De Telegraaf dat het eerste bod van 33 miljoen euro – plus bonussen – naar de prullenbak is verwezen, naar verwachting laat BVB het er niet bij zitten.

Ajax zou 33 miljoen te weinig vinden, maar stemt zich met 40 miljoen tevreden. Naar verwachting zullen de twee partijen elkaar in de komende dagen wat tegemoet komen, en zal het bedrag rond de 37 miljoen euro uit gaan komen, klinkt het. De 27-jarige Haller is het op persoonlijk vlak al eens over een vijfjarige verbintenis in Duitsland.

Het geld dat vrijkomt bij de transfer van Haller, zal worden gebruikt om de drie transfertargets los te weken, het trio bestaande uit Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur), Brian Brobbey (RB Leipzig) en Owen Wijndal (AZ). Ryan Gravenberch, Noussair Mazraoui, Andre Onana en Zakaria Labyad liepen deze zomer al de deur uit bij Ajax.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!