Transfernieuws

'Janssen zet donderdag zijn krabbel op De Bosuil als eerste zomeraanwinst'

'Janssen zet donderdag zijn krabbel op De Bosuil als eerste zomeraanwinst'

16-06-2022 11:03 Laatste update: 11:05

Het kan verkeren in de voetbalwereld: Vincent Janssen is hard op weg naar Royal Antwerp FC en de verwachting is dat hij donderdag zijn handtekening zet op de Bosuil. Technisch directeur Marc Overmars heeft daarmee zijn eerste grote transfer binnen. 

Dat meldt Het Nieuwsblad. De carrière van Janssen leek bij het Mexicaanse Monterrey als een nachtkaars uit te gaan, maar de spits werd tegen alle verwachtingen in geselecteerd voor het Nederlands elftal én bleek later op de radar te staan van de ambitieuze club uit België. Janssen speelde zeventig minuten tegen Wales in de Nations League en liet een goede indruk achter na jarenlange afwezigheid in Oranje. 

Janssen was in het seizoen 2015-2016 de grote man bij AZ en kreeg toen een droomtransfer naar Tottenham Hotspur te pakken. Het Engelse avontuur pakte echter niet goed uit en uiteindelijk kwam Janssen terecht bij Monterrey. Antwerp heeft vanwege technisch directeur Overmars en trainer Mark van Bommel veel Nederlandse invloeden en het ziet er naar uit dat Janssen de eerste grote zomeraanwinst wordt van The Great Old. Voor Janssen is het de ideale mogelijheid om zich tot november in de kijker te spelen, wanneer het WK in Qatar begint. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!