Nieuws

Janssen over Oranje: 'Maakt me niet uit dat het voor mensen een verrassing was'

Janssen over Oranje: 'Maakt me niet uit dat het voor mensen een verrassing was'

16-06-2022 09:21

Dat Louis van Gaal Vincent Janssen selecteerde voor Oranje zorgde voor veel verbazing in Nederland. De spits had dat gevoel zelf ook, maar al na een dag was dat verdwenen.

Voor het eerst sinds vijf jaar mocht Janssen tegen Wales weer eens zijn opwachting maken in het Nederlands elftal. Zijn oproep was het gesprek van de dag toen Van Gaal zijn selectie bekend maakte. "Dat het voor de mensen een verrassing was dat ik in de selectie zat, dat maakt mij verder niet zoveel uit'', laat de spits optekenen door het Algemeen Dagblad.

"Of het voor mezelf een verrassing was? Nou, ik was er niet mee bezig", vervolgt de in Mexico actieve Janssen. "Maar ik zat in de voorselectie en dan is dat gevoel van verrassing ook binnen een dag weer verdwenen, hoor. Dan wil je gewoon voor je kans gaan."

Dat deed Janssen met verve. De spits gaf bij de 3-2 overwinning op Wales twee assists. Na afloop kreeg hij van Van Gaal een zeven voor zijn prestaties op het veld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!