Sjaak Polak zoals we hem kennen: 'Ik word er echt schijt- en schijtziek van, joh!'

03-04-2023 10:07

Sjaak Polak, oud-speler van onder meer ADO Den Haag, FC Twente en Sparta Rotterdam, stond vroeger al bekend om zijn karakteristieke en vooral Haagse analyses, maar daar gaat hij ook als trainer vrolijk mee door. Zo was hij het er zondag bijvoorbeeld niet mee eens toen de scheidsrechter zijn ploeg, de ADO-vrouwen, geen penalty toewees in de competitiewedstrijd tegen FC Twente.

"Dadelijk krijg ik de KNVB weer op m'n dak", zo begint hij na afloop voor de camera's van ESPN. "Het is duidelijk dat dit schandalig is. Kom op man, dat zien we toch met z'n allen. We hebben deze scheidsrechter al 120 keer gehad en 119 keer zijn we het haasje geweest."

Op de beelden is duidelijk te zien dat een verdedigster de bal tegen haar hand aan krijgt in de zestien. "Niemand zegt er wat van en ik moet er maar weer wat van zeggen. Ik word er echt schijt- en schijtziek van." Zijn ploeg ging uiteindelijk met 2-0 ten onder. "We hadden gewoon de bal moeten maken, maar ja, jongens… Laat Makkelie en Gözübüyük en al dat soort jongens die vrij zijn lekker fluiten."

De betreffende scheidsrechter kwam nog wel naar de ADO-staf toe om excuses aan te bieden, maar daar heeft Polak niets aan. "Als ik nou tegen jouw auto aanrijd en ik kom na drie weken naar je toe, wat denk je dan? Dan ben je mooi te laat. Ik moet me inhouden."