Dit is volgens Slot de huidige status rondom de kuitblessure van Bijlow

6 februari - 15:46 Laatste update: 16:32

Afgelopen zondag viel Feyenoord-doelman Justin Bijlow in Alkmaar voor de zoveelste keer geblesseerd uit, ditmaal met een kuitblessure. Zijn trainer Arne Slot kreeg in de persconferentie dinsdagmiddag in aanloop naar het bekerduel tegen AZ van woensdagavond meerdere vragen over de ernst van de blessure. Wat had de coach van de Rotterdammers hierover te zeggen? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rij. 

Slot weet meteen te vertellen dat de medische staf van Feyenoord nog niet weet hoe lang Bijlow uitgeschakeld zal zijn. "We schatten in dat dat binnenkort zal gebeuren. Het heeft ermee te maken hoe de spier er exact aan toe is. Daar moet naar gekeken worden en dan komt er een diagnose." Met andere woorden, het is nog niet bekend wanneer Slot zijn eerste keeper weer kan opstellen.

Blijft Bijlow eerste keeper bij Feyenoord?

Slot is verder erg tevreden over het feit dat hij met Timon Wellenreuther een goede tweede doelman in de selectie heeft. "Het is duidelijk dat we een keeper hebben die niet 34 wedstrijden beschikbaar is. Het is heel normaal dat je als topclub een goede tweede keeper hebt", aldus de oefenmeester. Wel is de trainer van mening dat de blessures van Bijlow vaak ongelukkig zijn. "Het is elke keer een andere blessure. Voorlopig blijkt uit de evaluaties dat Justin de ideale prof is."

De vraag of Bijlow met zijn vele blessures ook eerste doelman bij Feyenoord blijft, ontwijkt Slot vakkundig. "Het is eerst aan Bijlow om terug te komen. We zijn hartstikke blij dat we met Timon een hele goede tweede keeper hebben", klinkt het antwoord van de trainer.