Nieuws

Gullit ziet gelijkenissen tussen finales Ajax en Feyenoord: 'Wéér ingetuind'

Gullit ziet gelijkenissen tussen finales Ajax en Feyenoord: 'Wéér ingetuind'

26 May - 11:14 Laatste update: 12:52
0

Ruud Gullit heeft woensdagavond niet genoten van de Conference League-finale tussen Feyenoord en AS Roma. De oud-voetballer zag dat een Nederlandse ploeg andermaal niet opgewassen was tegen het tactische meesterbrein José Mourinho.

Feyenoord verloor het duel met 1-0 en kon vooral in de eerste helft geen vuist maken. "Het was slaapverwekkend", aldus Gullit bij BEAU. "We gingen op den duur een beetje met elkaar (Hans Kraay Jr. en Youri Mulder, red.) praten. Er was niets aan."

In de 32ste minuut sloeg AS Roma vanuit het niets toe via Nicolò Zaniolo na mistasten van Feyenoord-verdediger Gernot Trauner. Dat bleek uiteindelijk de enige treffer van de wedstrijd. "Ze zijn er toch weer ingetuind. Mourinho kan de wedstrijd zo voorbereiden dat het geen wedstrijd wordt en hij hem toch wint. Hij bestudeert de tegenstander op zo'n manier waardoor hij ze kan lamleggen. Hij weet precies wat je sterke punten zijn", aldus Gullit.

"Nederlanders willen altijd 4-3-3 spelen. Hij weet dat ze altijd aan de bal willen zijn en dat laat hij ook. Dan komt er één kans. Feyenoord maakt één fout en die gaat er meteen in", stelt de oud-voetballer.

Feyenoord-trainer Arne Slot had volgens Gullit de Europa League-finale van Ajax beter moeten bestuderen. "Ajax heeft ook tegen Mourinho gespeeld. Toen gebeurde precies hetzelfde. Hij liet Ajax aan de bal en zei: kom maar en voetbal maar lekker. Ze wachtten toen op het juiste moment. Dat vinden wij vervelend."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie