Nieuws

Xavi erkent mogelijk vertrek Frenkie de Jong: 'Ik moet eerlijk zijn'

Xavi erkent mogelijk vertrek Frenkie de Jong: 'Ik moet eerlijk zijn'

25-05-2022 19:15

FC Barcelona-trainer Xavi Hernández heeft subtiel toegegeven dat een mogelijk vertrek van Frenkie de Jong aan de orde is in Catalonië. De Spaanse trainer wil eerst de situatie afwachten, maar wordt misschien gedwongen om de middenvelder van de hand te doen door financiële redenen. 

Xavi werd gevraagd naar de situatie van De Jong na de gewonnen wedstrijd tegen de All Stars van de Australische competitie in Sydney (2-3). "Ik ben blij met hem", begint de Spanjaard. "Ik heb het al zo vaak gezegd: Frenkie is een talent. Hij is het heden en de toekomst. Hij is een heel belangrijke speler voor mij."

"Maar laten we de situatie afwachten", vervolgt Xavi. "Ik weet het nog steeds niet, maar ik reken op hem. Wat ik met 'de situatie' bedoel?", vraagt Xavi zich hardop af. "Economisch. Ik heb dat al vaak gezegd, maar ik moet eerlijk zijn en zeggen dat dit de situatie is."

FC Barcelona heeft ondanks de economische malaise nog altijd grootse plannen op de transfermarkt en wil onder meer werk maken van Robert Lewandowski en Raphinha. Om die transfers te bewerkstelligen, bestaat de kans dat De Jong zijn heil elders moet zoeken. Manchester United en Paris Saint Germain zijn naar verluidt geïnteresseerd in de spelverdeler en willen in de buidel tasten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!