Nieuws

Heracles Almelo degradeert na 17 jaar uit de Eredivisie, Excelsior mag nog dromen

Heracles Almelo degradeert na 17 jaar uit de Eredivisie, Excelsior mag nog dromen

21-05-2022 21:55
1

Het doek is gevallen voor Heracles Almelo in de Eredivisie. De Overijsselse club was liefst zeventien seizoenen op het hoogste niveau actief, maar dolf het onderspit in de play-off-duels met Excelsior. De Kralingers mogen juist nog dromen van promotie.

Heracles besloot om coach Frank Wormuth op straat te zetten voorafgaand aan de play-offs, maar dat sorteerde niet het gewenste effect. Onder leiding van interim-trainer René Kolmschot ging de heenwedstrijd tegen Excelsior met liefst 3-0 verloren. Heracles stond daardoor voor een haast onmogelijke opgave in het eigen Erve Asito. Heel even wakkerde de hoop nog aan, toen Sinan Bakis na 28 minuten raak kopte uit een vrije trap.

Heracles kon dat echter geen passend vervolg geven. De beste kansen waren zelfs voor Excelsior en vooral Kenzo Goudmijn was dicht bij de gelijkmaker. Zijn schot schampte de buitenkant van de paal. Het zwakke Heracles mocht daarom nog even hoop koesteren, maar kort na rust viel de 1-1 alsnog. De Kralingers kwamen er snel uit na balverlies van de thuisploeg en Keuken Kampioen Divisie-topscorer Thijs Dallinga schoot raak.

Het was een klap voor Heracles, dat er nauwelijks nog in slaagde om gevaarlijk te worden. Mats Wieffer velde het definitieve vonnis over de Almelose club door na 63 minuten - met wat geluk - raak te koppen. Ook de supporters leken zich neer te leggen bij de degradatie, want het 'Heracles, we love you' klonk vanaf de tribunes. Na de 1-3 van invaller Nikolas Agrafiotis nam de frustratie echter toch de overhand. Het kunstgras vatte kort vlam door vuurwerk dat op het veld werd gegooid en tevens was er sprake van flinke rookontwikkeling. Na een korte onderbreking werd er verder gespeeld, maar het bleef bij 1-3.

Waar Heracles in rouw is, mag Excelsior nog dromen van een nieuw Eredivisie-avontuur. De ploeg van coach Marinus Dijkhuizen staat in de finale van de play-offs tegenover ADO Den Haag.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!