Nieuws

Schmidt neemt afscheid bij PSV: Ik heb soms waardering voor de spelers gemist

Schmidt neemt afscheid bij PSV: "Ik heb soms waardering voor de spelers gemist"

18-05-2022 08:27

Ondanks dat Roger Schmidt naar eigen zeggen met een goed gevoel de deur uitloopt bij PSV, miste de Duitser soms erkenning. De trainer benadrukt het winnen van de Johan Cruijff Schaal en de KNVB Beker en neemt het op voor zijn selectie.

"Ik heb soms waardering voor de spelers gemist", aldus Schmidt in zijn afscheidsinterview met PSV TV. De Duitser begrijpt dat zijn beslissingen niet altijd in goede aard vallen, maar vindt dat de spelers niets te verwijten valt. "Ik vind dat ze een fantastisch seizoen hebben gespeeld. Ze verdienen echt meer waardering, ook in de media."

Schmidt heeft genoten in Nederland en oordeelt dat de Eredivisie van hoof niveau is. "In mijn ogen is de Eredivisie een prachtige competitie. Het niveau wordt onderschat", daarbij wijzend naar de prestaties van PSV, Ajax en Feyenoord in Europa. "En de laatste maanden heb ik ook kennis kunnen maken met de sfeer bij kleinere clubs. Die hebben ook fantastische supporters en hele mooie stadions."

Volgens de Duitser moeten Nederlanders positiever tegenover de Eredivisie staan. "Ik heb soms het gevoel dat Nederlanders te weinig waardering hebben voor hun eigen competitie", sluit de naar Benfica vertrekkende trainer af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!