Nieuws

Timber trots op Ajax-prijs: 'Pas anderhalf jaar basisspeler, kijk waar ik nu sta'

Timber trots op Ajax-prijs: 'Pas anderhalf jaar basisspeler, kijk waar ik nu sta'

16-05-2022 12:25

Jurriën Timber is trots op zijn ontwikkeling bij Ajax. De talentvolle verdediger ontving woensdag de prijs van 'Talent van het Jaar' van de technische staf van Ajax en lijkt binnenkort nog niet te vertrekken uit Amsterdam.  

Timber gaf eerder al aan niet te snel uit Amsterdam te willen vertrekken en dat speeltijd momenteel het belangrijkst is voor zijn ontwikkeling. De verdediger is trots de prijs te mogen ontvangen. "Dit is een mooie waardering, na een prachtig seizoen", zegt Timber tegenover Ajax Life. Lisandro Martínez ontving de prijs van Ajacied van het Jaar. "Het zegt wel iets dat de twee centrale verdedigers zulke prijzen in ontvangst mogen nemen", vindt Timber. 

De pas twintigjarige verdediger ligt tot 2024 vast in Amsterdam en kijkt terug op een mooi seizoen, waar Ajax in het binnenland aan het langste eind trok. "Het was een mooi jaar, met zowel hoogte- als dieptepunten. We hebben veel meegemaakt, maar zijn er uiteindelijk goed uitgekomen. Met het landskampioenschap als beloning. De laatste weken waren zwaar. Zeker mentaal, omdat je echt nog ergens voor vecht. Maar dat maakt het alleen maar extra mooi", besluit Timber. 

Het talent zit op zijn plek in Amsterdam. Wat wil Timber volgend seizoen doen? "Nog beter worden, mezelf verder ontwikkelen en wederom prijzen winnen", antwoordt de Nederlander. Wellicht kan Timber dan een gooi doen naar de prijs die Martínez dit jaar kreeg. "Dat zou heel mooi zijn", sluit Timber lachend af. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!