Nieuws

Guardiola: Ik heb nederlagen geleden in de CL, maar deze is wel heel erg zuur

Guardiola: "Ik heb nederlagen geleden in de CL, maar deze is wel heel erg zuur"

5 May - 07:33
0

Pep Guardiola zal zichzelf meerdere malen in de arm hebben geknepen tijdens de verloren wedstrijd tussen Real Madrid en Manchester City (3-1). The Citizens stonden met één been en vier tenen in de finale van het miljardenbal, maar zagen de Madrilenen in de slotfase een comeback maken van jewelste.

Het is niet de eerste keer dat Guardiola wordt uitgeschakeld in de halve finale van de Champions League. "Ik heb nederlagen geleden in de Champions League, harde nederlagen, met Barcelona bijvoorbeeld. Deze nederlaag is alleen wel erg zuur voor ons, dat kan ik niet ontkennen. We waren zo dicht bij de Champions League finale”" zegt de Spanjaard vol ongeloof tegenover SkySports.

Guardiola zag in eerste instantie een ander City dan hij normaal gewend is. "We speelden niet goed in de eerste helft, we konden onze stempel niet drukken. De tweede helft was een stuk beter en na de goal hadden we de controle over de wedstrijd", aldus de manager over het spelbeeld in de negentig minuten, die even later achter de oren moest krabben. "Ondanks dat we de controle hadden, konden we het helaas niet afmaken. De spelers hebben alles gegeven, we waren zo dichtbij."

De comeback van De Koninklijke is sensationeel, maar het is niet de eerste keer dit seizoen dat de volgende ronde op deze wijze wordt bereikt, erkent ook Guardiola. "Het is meerdere keren gebeurd in hun historie. Dit gaat een zeer positieve impact hebben op de spelers van Real Madrid. Wat dit met ons gaat doen weet ik niet, maar we leden niet veel totdat zij scoorden", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie