Liverpool recht de rug na dramatische eerste helft en is Champions League-finalist

03-05-2022 22:49 Laatste update: 04-05-2022 00:11

Liverpool FC is dinsdagavond met de schrik vrijgekomen tegen Villarreal CF in de halve finale van de Champions League. De Spaanse underdog was in de eerste helft in elk opzicht de betere ploeg en kwam terecht op een 2-0 voorsprong, maar werd in de tweede helft alsnog overrompeld door The Reds. Het werd 2-3 in een vermakelijk duel in Vila-Real.

Villarreal begon het duel als underdog, gezien het spelbeeld van de heenwedstrijd op Anfield. Liverpool was in die wedstrijd op alle fronten beter en liet de ploeg van Unai Emery met 'slechts' een 2-0 overwinning in leven. In Spanje verliep het in de eerste helft echter totaal anders. Villarreal begon fel aan het duel en kwam na drie minuten al op voorsprong. Virgil van Dijk reageerde te laat op de intikker van Boulaye Dia.

De thuisploeg ging na de vroege voorsprong door met het felle spel en Liverpool had aanvankelijk geen antwoord op de fanatieke speelstijl van de Yellow Submarine. Scheidsrechter Danny Makkelie besloot niet te fluiten na een charge van doelman Alisson Becker, tot grote ontzetting van de thuisploeg. Vlak voor rust wist oud-Arsenal-speler Francis Coquelin zelfs voor de 2-0 te zorgen. Het stadion in Vila-Real ontplofte en het publiek ging zich klaarmaken voor een ware stunt tegen de Engelse topclub.

In het tweede bedrijf was Liverpool echter wakkergeschud en begon de Engelse voetbalmachine te lopen, met name door het inbrengen van Luis Diáz. The Reds kwamen steeds beter in de wedstrijd en kwamen na ruim een uur spelen terug in de wedstrijd. Fabinho besloot in het strafschopgebied te schieten en zag zijn schot tussen de benen van doelman Géronimo Rulli verdwijnen, wat een duidelijke flater van de sluitpost was.

Daarna ging het snel. Díaz kopte vijf minuten later van dichtbij binnen, weer door de benen van Rulli, waardoor de hoop volledig weg was bij Villarreal. Een kwartier voor tijd deed Sadio Mané nog een duit in het zakje na een goede actie om de verdediging en doelman heen. In de slotfase werd het grillig en werden er veel overtredingen gemaakt door gefrustreerde Villarreal-spelers. Dat had een rode kaart voor Étienne Capoue tot gevolg.

Liverpool treft 28 mei de winnaar van het tweeluik tussen Manchester City en Real Madrid, die woensdag om 21.00 uur tegenover elkaar aantreden. In Engeland werd het in de eerste wedstrijd 4-3 voor The Citizens