Nieuws

FC Twente neemt afscheid van tweetal: opties worden niet gelicht

FC Twente neemt afscheid van tweetal: opties worden niet gelicht

30-03-2022 20:58 Laatste update: 21:03

FC Twente neemt aan het eind van het seizoen afscheid van Godfried Roemeratoe en Giovanni Troupée. De club heeft besloten om de opties in de contracten van het tweetal niet te lichten, zo meldt De Telegraaf

Roemeratoe komt dit seizoen op huurbasis uit voor Willem II. Vanwege de sterke doorbraak van Ramiz Zerrouki en de permanente komst van Michael Sadilek was er in Twente weinig uitzicht op speelminuten voor de 23-jarige middenvelder. In 2018 maakte Roemeratoe zijn debuut in de hoofdmacht van de Tukkers.

Hij kwam in totaal in 45 duels in actie voor FC Twente. Zijn begeleider van WSB Soccer, René Wagelaar verwacht dat de Zeeuw snel een nieuwe werkgever zal vinden. "Er zijn wat contacten in het buitenland, maar gezien zijn leeftijd staat Godfried zeker open voor een andere Nederlandse club."

Troupée kan deze zomer voor de tweede keer zijn biezen pakken bij FC Twente. In 2019/2020 speelde de rechtsback na de winterstop ook al een aantal duels voor de Tukkers, maar dat seizoen werd vanwege de coronapandemie stilgelegd. Troupée tekende deze zomer voor één jaar met een optie voor nog een seizoen, maar die optie zal dus niet gelicht worden. Sinds de komst van Joshua Brenet krijgt de 24-jarige verdediger weinig minuten van trainer Ron Jans.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!