Breaking news

Daar is de bevestiging: Van Nistelrooy is de nieuwe hoofdtrainer van PSV

Daar is de bevestiging: Van Nistelrooy is de nieuwe hoofdtrainer van PSV

30-03-2022 18:19 Laatste update: 18:38

De kogel is door de kerk: Ruud van Nistelrooy wordt de nieuwe trainer van PSV. De oud-spits volgt Roger Schmidt op bij de Eindhovenaren 

Van Nistelrooy heeft tot medio 2025 getekend bij de Eindhovenaren. De voormalig Oranje-international zal worden bijgestaan door Fred Rutten, die een mentorfunctie zal gaan vervullen. "Ik heb jaren naar dit moment toegewerkt", reageert de oud-spits op de clubsite. "Ik ben trots en overtuigd dat ik er klaar voor ben om een leidende rol in te nemen bij mijn club."

"Mijn doel is altijd het hoofdtrainerschap bij PSV geweest. Ik ben de afgelopen jaren intensief begeleid door de club en in het bijzonder door Toon Gerbrands (huidig Algemeen Directeur van PSV, red.). Ik had de overtuiging dat ik mijn eigen trainersloopbaan volledig kon regisseren en daarbij paste nog één seizoen extra ervaring als trainer van Jong PSV. Maar het blijkt niet te regisseren. Dit is het moment."

Van Nistelrooy zal worden geassisteerd door André Ooijer en Willem II-jeugdtrainer Javier Rabanal. "De komende maanden benutten we om de volledige invulling van de technische staf te bepalen", aldus technisch directeur John de Jong.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!