Excelsior zit Volendam op de hielen na zakelijke overwinning op hekkensluiter

26-03-2022 20:37 Laatste update: 20:40

Excelsior heeft zaterdagavond een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om promotie in de Keuken Kampioen Divisie. Hekkensluiter Helmond Sport kwam er niet aan te pas en werd met 3-0 aan de kant gezet.

Vanwege interlandverplichtingen wordt er dit weekend geen competitieronde in de Eredivisie gespeeld, maar in de Keuken Kampioen Divisie gaan de wedstrijden gewoon door. Excelsior is bezig aan een goede reeks en had niet lang nodig om de openingstreffer te vinden. Mats Wieffer tekende binnen tien minuten voor de 1-0.

De thuisploeg had op alle fronten de overmacht, maar vergat zichzelf in de eerste helft te belonen met een tweede treffer. De ploegen gingen rusten bij een stand van 1-0.

In het tweede bedrijf was het opnieuw vroeg raak voor Helmond. De in uitstekende vorm verkerende Thijs Dallinga wist weer een treffer achter zijn naam te zetten en verdubbelde de score. Na de 2-0 ging de Helmondse storm liggen en werd de wedstrijd zakelijk uitgespeeld. Tien minuten voor tijd kreeg Thomas Beekman de kans om voor de aansluitingstreffer te zorgen, maar zijn schot ging naast.

Vlak voor tijd ging Excelsior op zoek naar de derde treffer, maar hield de handbalverdediging van Helmond aanvankelijk stand. In de slotminuut was het Redouan El Yaakoubi die voor de 3-0 tekende. De mooiste actie van de wedstrijd kwam op naam van Marouan Azarkan, die zijn tegenstander heerlijk poortte.

Door de overwinning komt Excelsior op twee punten van nummer twee FC Volendam. Koploper FC Emmen staat vijf punten voor. Bij Helmond nemen de zorgen toe en staat de ploeg stijf onderaan in de competitie. Nummer negentien Jong Utrecht staat vier punten voor op de hekkensluiter.