Nieuws

Toornstra verslagen na late Ajax-dreun: Dat maakt het extra zuur

Toornstra verslagen na late Ajax-dreun: "Dat maakt het extra zuur"

20-03-2022 16:39 Laatste update: 16:59
1

Jens Toornstra had sterk het gevoel dat er meer in had gezeten tegen Ajax in de Klassieker van zondag. De aanvoerder van de Rotterdammers baalt stevig van het verlies (3-2).

"Dit is heel zuur", aldus de middenvelder tegenover ESPN. "Zeker na de eerste helft die we speelden. We wilden Ajax onder druk zetten en je zag dat ze daar geen raad mee wisten. We hebben echt een paar goede kansen gehad. Eigenlijk hadden we in die fase de afstand moeten vergroten. Dat is gewoon heel zuur."

"We wisten dat we ruimte zouden krijgen in de omschakeling. Ajax kan natuurlijk heel goed aanvallen, maar als ze de bal verliezen ligt er heel veel ruimte. Dat hebben we de eerste helft heel goed bespeeld", aldus Toornstra.

Tegen het einde van de wedstrijd verdween het Feyenoord van de eerste helft steeds meer naar de achtergrond. "Het laatste kwartier was gewoon verdedigen en dan vliegt de bal er twee keer in. Ja, ongelooflijk. Ik had echt het gevoel dat we hem over de streep zouden trekken. Begin tweede helft stond het ook prima. Ajax creëerde weinig. We staan hier weer met lege handen. Dat maakt het extra zuur", treurt de middenvelder.

Door het verlies in de Johan Cruijff Arena blijft Feyenoord steken op de derde plek met 56 punten. Nummer vier FC Twente heeft 54 punten, terwijl AZ zondag ook op 54 punten kan komen. Ajax blijft door de overwinning koploper.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!