Nieuws

Rusland woest na sancties UEFA en FIFA: 'Het schendt fundamentele rechten'

Rusland woest na sancties UEFA en FIFA: 'Het schendt fundamentele rechten'

03-03-2022 17:54 Laatste update: 18:13

Rusland is het niet eens met de verboden die de FIFA en de UEFA hen hebben opgelegd. De RFU (Russian Football Union) beweert dat er grondrechten zijn geschonden.

Russische voetbalteams mogen tot nader order niet deelnemen aan alle FIFA- en UEFA-toernooien vanwege de aanval op Oekraïne. De Russische voetbalbond slaat nu terug. Volgens de Russen hebben de bonden geen wettelijke basis om dit soort sancties op te leggen. "Het schendt de fundamentele rechten van de RFU als lid van de UEFA en FIFA, inclusief het recht om deel te nemen aan de competities", citeert The Daily Record de RFU.

Dit zorgt er onder meer voor dat het Spartak Moskou van Quincy Promes uit de Europa League wordt gehaald en RB Leipzig, de tegenstander van de Russische club, automatisch de kwartfinale van het toernooi bereikt.

FIFA deed dit aanvankelijk nog niet, maar meerdere voetbalbonden weigerden tegen Rusland te gaan spelen. De wereldvoetbalbond volgde daarna al snel het voorbeeld van de UEFA op. Hierdoor kan Rusland deelname aan het WK in Qatar vergeten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s