Nieuws

'Mislukt transferplan pakt goed uit voor Sevilla: mooie statistieken Luuk de Jong'

'Mislukt transferplan pakt goed uit voor Sevilla: mooie statistieken Luuk de Jong'

03-03-2022 14:33 Laatste update: 14:44

Luuk de Jong kende een zware start bij FC Barcelona, maar de Oranje-international is inmiddels helemaal los. Sevilla wilde in januari nog de uitleenbeurt met de Spaanse grootmacht beëindigen, zodat ze hem konden stallen bij Cádiz. Weken later ziet de wereld er ineens heel anders uit.

FC Barcelona-coach Xavi hield vertrouwen in de Nederlandse spits. Hij liet weten dat De Jong een geweldige professional is. Het vertrouwen werd beloond, want De Jong heeft in het nieuwe jaar alweer vijf keer het net weten te vinden. Onder Xavi is de huurling van Sevilla uitgegroeid tot de spits die de minste minuten nodig heeft per doelpunt in de vijf grootste Europese competities.

De Catalanen hebben geen optie tot koop opgenomen in het huurcontract, zo meldt Dario SPORT. Volgens het contract van De Jong keert de Nederlander in juni terug naar Sánchez Pizjuán. De kans is aannemelijk dat Sevilla de aanvalsleider in de zomer zal laten gaan. Waar de toekomst van de Nederlandse spits ligt is dan ook nog onduidelijk. Met het WK in de aantocht, is het voor De Jong van groot belang om zich in de tweede seizoenshelft van zijn beste kant te laten zien in Spanje.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!