Nieuws

Slot legt passeren Jahanbakhsh uit: 'Kunnen we ons niet meer veroorloven'

Slot legt passeren Jahanbakhsh uit: 'Kunnen we ons niet meer veroorloven'

27-02-2022 12:35 Laatste update: 15:27

Feyenoord is met een aantal wijzigingen begonnen aan de kraker in de Eredivisie tegen AZ. Coach Arne Slot verkiest Jens Toornstra boven Alireza Jahanbakhsh. Tactische overwegingen liggen ten grondslag aan dat besluit.

Fredrik Aursnes is geschorst, daarvoor in de plaats kiest trainer Arne Slot voor Jorrit Hendrix. "De andere wijziging is Jens Toornstra", vertelt de oefenmeester aan ESPN. "Dat is een combinatie van factoren. Hij vult de rol op rechts anders in dan Ali (Jahanbakhsh, red.), daarnaast doet hij het op trainingen en in oefenwedstrijden het heel goed doet. Dat is niets nieuws."

Slot is erg blij dat hij over Toornstra beschikt en denkt dat hij probleemloos Jahanbakhsh zal vervangen. "Ali heeft los van het feit dat hij wel rendement heeft gehad de laatste weken, behoudens de wedstrijd tegen NEC, niet ongelofelijk goed gespeeld. Sterker nog: hij heeft heel veel balverlies gehad. Dit is nou net zo'n wedstrijd waarin je je dat niet kan veroorloven", besluit de openhartige Bergentheimer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!