Transfernieuws

'Dembélé-soap draait 180 graden: aanvaller wil blijven bij Barcelona'

'Dembélé-soap draait 180 graden: aanvaller wil blijven bij Barcelona'

23-02-2022 10:05 Laatste update: 12:45

De soap rond Ousmane Dembélé blijft maar voortduren. Het Catalaanse Diario SPORT beweert dat de 24-jarige buitenspeler mogelijk toch wil bijtekenen bij FC Barcelona, onder meer omdat hij Xavi dankbaar is voor het vertrouwen.

De directie van de Catalanen probeerde maandenlang het aflopende contract van de Fransman te verlengen. Afgelopen transferperiode was de maat echter vol. Er werden meerdere ultimatums gesteld, maar Dembélé had hier lak aan en het kwam niet tot een akkoord. Toen was het plan om hem voor het verstrijken van de deadline te verkopen, maar ook dit lukte niet.

Toch lijkt het mogelijk dat de aanvaller alsnog bijtekent. Zondag stond hij ‘gewoon’ in de basis tegen Valencia (1-4 winst). Hij betaalde het vertrouwen van Xavi meteen terug met een assist op Frenkie de Jong. Bovendien is goede vriend Pierre-Emerick Aubameyang gehaald in de winter. Ze speelden samen bij Borussia Dortmund en hebben sindsdien een goede klik. De Gabonees heeft al laten weten dat hij hoopt dat de aanvaller blijft.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!