Reactie

Martens speelt met 'nieuwe' naam op rug: 'Jullie mogen Martens blijven schrijven'

Martens speelt met 'nieuwe' naam op rug: 'Jullie mogen Martens blijven schrijven'

23-07-2023 19:29

Lieke Martens heeft aangegeven dat de pers haar naar gewoon zo kan blijven schrijven. De aanvaller van de Oranje Leeuwinnen speelt sinds kort met de naam Martens-van Leer op haar rug.

Martens trad onlangs in het huwelijksbootje met Benjamin van Leer en speelt daarom niet meer met haar meisjesnaam Martens op de rug. Tijdens de openingswedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Portugal op het WK pronk de naam Martens-van Leer op de achterzijde van haar shirt.

"Ja, waarom niet? Ik ben getrouwd", begint Martens tegenover het Algemeen Dagblad na de overwinning tegen Portugal (1-0). "Ik wilde wel ook gewoon mijn eigen naam behouden, maar ik ben ook supertrots om Van Leer te heten. Dus nu heet ik Martens-van Leer. Maar jullie mogen gewoon Martens blijven schrijven, hoor."

Van Leer is een bekende naam in de voetbalwereld. De doelman stond in het verleden onder contract bij onder meer Ajax en Roda JC. "Hij heeft in de voetbalwereld ook altijd een strikt leven gehad en toen was dit soort dingen niet mogelijk, maar nu kan het wel en daar ben ik wel heel erg blij mee. Ik heb hem na de wedstrijd meteen even gezien en het is superfijn dat hij in de buurt is", besluit Martens.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!