Transfernieuws

'Feyenoord accepteert bod van FC Utrecht en krijgt één miljoen voor aanvaller'

'Feyenoord accepteert bod van FC Utrecht en krijgt één miljoen voor aanvaller'

09-06-2023 10:26
2

Feyenoord en FC Utrecht zijn tot een akkoord gekomen over de transfer van Marouan Azarkan. Volgens 1908 hebben de Domstedelingen een bod van één miljoen euro gedaan en dat is door de Rotterdamse clubleiding geaccepteerd.

Azarkan maakte de afgelopen seizoenen indruk tijdens zijn uitleenperioden aan NAC Breda en Excelsior (twee jaar). Vooral dit seizoen gooit de kleine vleugelspeler hoge ogen op Kralingen. Dat is ook de scouting van Utrecht opgevallen, die hem al sinds de zomer van 2022 volgen. Azarkan kon ook naar Twente maar kiest voor een avontuur in de Domstad.

Azarakan zelf gaf tijdens het voorbije seizoen nog aan voor zijn kansen te willen vechten bij Feyenoord, maar dat gaat nu niet gebeuren. De nog altijd pas 22-jarige rechtsbuiten heeft met Alireza Jahanbakhsh, Igor Paixão, Patrik Walemark en Javairô Dilrosun veel concurrentie op die positie en daarom is een transfer het beste voor beide partijen.

Bij Excelsior speelde Azarkan twee seizoenen en overlegde hij goede statistieken. In totaal kwam hij in 66 duels zeventien keer tot scoren en gaf hij twintig assists.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!