Transfernieuws

Kassa rinkelt bij Royal Antwerp FC: Overmars verkoopt Pacho voor recordbedrag

Kassa rinkelt bij Royal Antwerp FC: Overmars verkoopt Pacho voor recordbedrag

30-03-2023 18:22 Laatste update: 18:25

Willian Pacho vertrekt officieel bij Royal Antwerp FC. De 21-jarige Ecuadoriaan maakt komende zomer voor een recordbedrag de overstap naar Eintracht Frankfurt.

De transfer van Pacho naar de Bundesliga hing al langere tijd in de lucht, maar nu is de deal dan eindelijk officieel beklonken. De centrumverdediger tekent een contract tot medio 2028 bij Eintracht Frankfurt. De Bundesliga-club is blij met de komst van de Ecuadoriaan. "Het is een belangrijke transfer", aldus directeur Markus Krösche op de clubwebsite. "Willian is nog jong, maar neemt wel internationale ervaring mee. We hopen dat hij zijn grote potentieel verder zal ontwikkelen."

Pacho vertrekt voor zo'n zestien miljoen euro naar de Bundesliga, een clubrecord voor Royal Antwerp FC. De recordtransfer stond op naam van Manuel Benson, die afgelopen zomer voor vier miljoen euro naar Burnley vertrok. De Antwerpenaren hebben flink winst gemaakt op de transfer van Pacho. De 21-jarige centrumverdediger kwam in januari 2022 namelijk voor een bedrag van 2,5 miljoen euro over van het Ecuadoriaanse Independiente.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!