Nieuws

Oranje hard aangepakt na kansloze nederlaag: 'Leek wel een jeugdelftal'

Oranje hard aangepakt na kansloze nederlaag: 'Leek wel een jeugdelftal'

24-03-2023 22:51

Een afstraffing voor Oranje. Alleen zo kan de wedstrijd tegen Frankrijk worden omschreven, menen Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk. De ploeg van Ronald Koeman leed een kansloze 4-0 nederlaag in Parijs.

Oranje mocht in de slotseconde nog aanleggen voor een strafschop, maar Memphis Depay verloor het gevecht van Mike Maignan. "Dit is echt een dramatische avond. Dat kunnen we vaststellen. Die penalty vatte een beetje de avond samen", stelt Van der Vaart na afloop. "De voorbereiding was al dramatisch met de afzeggingen en blessures, daarnaast not het virus. Je bent helemaal afgeschminkt", voegt Van Hooijdonk daar aan toe.

"Het lijkt wel een soort jeugdvoetbal wat we spelen. Het is wel een wereldelftal, maar 4-0? En we hebben één of twee kansen gehad", verzucht Van der Vaart. "En allemaal in de eerste helft, hè", valt Van Hooijdonk bij. "In de tweede helft speel je gewoon helemaal niets klaar." Het is aan Oranje de taak om de rug te rechten richting Gibraltar. Nederland speelt aanstaande maandag in eigen huis tegen de voetbaldwerg.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!