Nieuws

Bergwijn opgelucht met eerste eredivisiegoal sinds november: 'Ik kon wel huilen'

Bergwijn opgelucht met eerste eredivisiegoal sinds november: 'Ik kon wel huilen'

12-03-2023 17:50 Laatste update: 17:59

Steven Bergwijn kreeg de afgelopen weken de nodige kritiek te verwerken, maar speelde zondag een prima wedstrijd tegen sc Heerenveen. De aanvaller scoorde voor het eerst sinds november in de Eredivisie en is opgelucht dat de doelpuntendroogte is verdwenen.

Bergwijn stond na afloop van het duel bij de NOS en sprak uit zeer opgelucht te zijn. De aanvaller was het eindstation na een fraaie combinatie met Dusan Tadic. "Het was veel te lang geleden", geeft de speler toe. "Elke goal is voor mij bijzonder, maar deze was toch wel erg mooi. Want natuurlijk gaat het aan je vreten...", zegt Bergwijn, die nog een mooie actie in huis had. "Ik kon wel huilen toen die bal op de paal ging. Maar dat is ook voetbal."

Ook trainer John Heitinga is te spreken over de wedstrijd van de aanvaller. "Iedereen heeft Stevie de afgelopen weken gezien. Als Stevie in vorm is, gaan wij naar een hoger niveau", meent de trainer, die de zevende overwinning op rij boekt. "We weigeren gewoon om te verliezen. We komen van ver en zijn een bepaalde weg ingeslagen. Die willen we doortrekken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!