Breaking news

Voorselectie Oranje: Koeman kiest voor 37 spelers, o.a. Wieffer en Verbruggen

Voorselectie Oranje: Koeman kiest voor 37 spelers, o.a. Wieffer en Verbruggen

03-03-2023 13:03 Laatste update: 14:04

Ronald Koeman heeft zijn eerste voorselectie bij het ingaan van zijn tweede Oranje-termijn vrijdagmiddag bekend gemaakt. De 59-jarige bondscoach kiest voor 37 spelers in zijn selectie. De nodige debutanten zijn opgeroepen, onder meer Bart Verbruggen en Mats Wieffer zijn in de spelersgroep opgenomen.

Op 24 maart vindt voor het Nederlands elftal direct een belangrijke wedstrijd plaats: Koeman staat in zijn eerste duel sinds zijn terugkeer tegenover vice-wereldkampioen Frankrijk. In het Stade de France wordt dan de eerste ontmoeting in het kader van de EK-kwalificatiereeks afgewerkt. Drie dagen later is voetbaldwerg Gibraltar de tegenstander in Rotterdam.

Justin Bijlow, Remko Pasveer en Luuk de Jong zijn de drie spelers die nog wel op het WK actief waren, maar zichzelf niet terugvinden in de selectie. De PSV-aanvoerder kondigde eerder op de vrijdag zijn afscheid als international aan. Er zijn drie nieuwelingen van Feyenoord opgeroepen: Quillindschy Hartman, Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer. De verwachting is dat Koeman weer in een gebruikelijke 4-3-3 opstelling gaat spelen. Zijn voorganger, Louis van Gaal, koos op het eindtoernooi in Qatar nog voor een 5-3-2 formatie.

Twee andere oude bekenden keren terug in de Oranje-selectie. Georginio Wijnaldum, in Koemans eerste periode nog vice-aanvoerder, is weer opgenomen in de selectie en ook Fulham-rechtsback Kenny Tete is van de partij. Andere opvallende namen in de selectie zijn Kjell Scherpen en Joey Veerman. Daley Blind is 'gewoon' opgeroepen en kan zijn honderdste cap spelen in de komende interlandperiode. Arnaut Danjuma ontbreekt in de voorselectie.

De volledige selectie

Doel: Jasper Cillessen (NEC), Kjell Scherpen (Vitesse), Mark Flekken (SC Freiburg), Bart Verbruggen (RCS Anderlecht), Andries Noppert (sc Heerenveen)

Verdediging: Jurriën Timber (Ajax), Tyrell Malacia (Manchester United), Daley Blind (Bayern München), Matthijs de Ligt (Bayern München), Stefan de Vrij (Internazionale), Nathan Aké (Manchester City), Denzel Dumfries (Internazionale), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Kenny Tete (Fulham), Sven Botman (Newcastle United), Quilindschy Hartman (Feyenoord), Lutsharel Geertruida (Feyenoord).

Middenveld: Steven Berghuis (Ajax), Jordy Clasie (AZ), Ryan Gravenberch (Bayern München), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo), Davy Klaassen (Ajax), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Xavi Simons (PSV), Kenneth Taylor (Ajax), Joey Veerman (PSV), Mats Wieffer (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (AS Roma).

Aanval: Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax), Memphis Depay (Atlético Madrid), Cody Gakpo (Liverpool), Vincent Janssen (Antwerp FC), Noa Lang (Club Brugge), Wout Weghorst (Manchester United).

@voetbalnieuwsvn Wie mis jij nog in de voorselectie? 🦁 #nederlands #nederlandselftal #voetbal #voetbaltok #voetbalnieuws #ajax #psv #feyenoord #oranje #vj #vjp #voorjou #voorjoupagina #brechtversluis ♬ TikTok All-Star (V2) - Official Sound Studio

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!