Breaking news

Opvallend nieuws: Luuk de Jong stopt als international bij Nederlands elftal

Opvallend nieuws: Luuk de Jong stopt als international bij Nederlands elftal

03-03-2023 11:55 Laatste update: 12:46
1

Vlak voor de bekendmaking van de voorlopige selectie van het Nederlands elftal komt Luuk de Jong met opvallend nieuws. De spits van PSV stopt als international van Oranje en zal dus niet deel uitmaken van de keurcorps van Ronald Koeman. 

De Jong was deze winter nog met het Nederlands elftal actief op het WK in Qatar, waar Oranje uiteindelijk in de kwartfinale werd uitgeschakeld door Argentinië na penalty's. De spits van PSV maakte zelf nog zijn penalty in die reeks, maar de missers van Virgil van Dijk en Steven Berghuis werden Oranje fataal.

In 2011 maakte de aanvoerder van de Eindhovenaren zijn debuut voor het Nederlands elftal tegen Oostenrijk onder Bert van Marwijk. De Jong kwam uiteindelijk tot maar liefst 38 interlands voor het Nederlands elftal. Daarin maakte hij acht goals en gaf hij één assist. 

'Ik stop als international. Het was een eer. Dankjewel voor alle mooie herinneringen', schrijft De Jong in de tweet. "Het voelt als het juiste moment om deze beslissing te nemen, omdat Nederland deze maand aan een nieuwe kwalificatiereeks voor het EK begint. Ik wil me de komende jaren volledig kunnen focussen op PSV." De spits was onderdeel van de selectie op het EK 2012, het EK 2020 en dus het WK 2022. 

@voetbalnieuwsvn Had jij De Jong nog langer in Oranje willen zien?🦁 #dejong #nederlandselftal #oranje #psv #psveindhoven #voetbal #voetbaltok #voetbalnieuws #vj #vjp #voorjou #voorjoupagina #brechtversluis #PasstheGreatness ♬ G.A.B - Official Sound Studio

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!