PSV vernedert Heerenveen met 0-8 en is officieus landskampioen van Nederland

25 april - 20:50

PSV heeft donderdagavond een historische zege geboekt op Heerenveen. De aanstaande landskampioen was met 0-8 (!) te sterk voor de Friezen en kan later vanavond officieel de titel pakken.

PSV begon uiterst sterk aan het uitduel in Friesland en kwam via Guus Til al na zeven minuten op 0-1. Het bleek het startschot van de grote lading goals die volgde. Malik Tillman had er vijf minuten later namelijk al twee goals in liggen en dus stond het na elf minuten spelen 0-3 in het Abe Lenstra Stadion. Na de tweede treffer van Til bepaalde oud Heerneveen-speler Joey Veerman in de 44e minuut de ruststand op 0-5.

In de tweede helft gingen de Eindhovenaren door waar ze gebleven waren. Johan Bakayko maakte er met een wonderschone knal 0-6 van, waarna aanvoerder luuk de Jong even later geklungel van de Friezen genadeloos afstrafte: 0-7. Het slotakkoord kwam op naam van Patrick van Aanholt. De invaller schoof tien minuten voor tijd de 0-8 binnen en bepaalde zo de eindstand.

Door de klinkende zege is PSV officieus landskampioen van Nederland. Mocht Feyenoord later op de avond niet weten te winnen op bezoek bij Go Ahead Eagles is de titel definitief binnen en ka n de champagne ontkurkt worden in Eindhoven.