Nieuws

'Feyenoord wint strijd van Manchester City om nieuwe hoofd jeugdopleiding Jacobs'

'Feyenoord wint strijd van Manchester City om nieuwe hoofd jeugdopleiding Jacobs'

25 april - 16:06 Laatste update: 16:14

Feyenoord heeft een grote slag geslagen in de voetbalwereld door Zeb Jacobs aan te stellen als hun nieuwe hoofd jeugdopleiding. De 29-jarige Belg, die overkomt van Rangers FC, vervangt de vertrekkende Rini Coolen, zo weet 1908.nl donderdagmiddag naar buiten te brengen.

Jacobs heeft een indrukwekkende carrière achter de rug, beginnend als jeugdtrainer bij KV Mechelen, waarna hij bij Royal Antwerp FC de functie van Head Of Development bekleedde. Zijn meest recente rol bij Rangers FC was die van Academy Director, een positie waarin hij door promoveerde na zijn start als Head of Coaching.De benoeming van Jacobs was niet zonder concurrentie. Feyenoord heeft de strijd om zijn handtekening gewonnen ten koste van Manchester City, die ook interesse toonde in de talentvolle jeugdtrainer. Het overtuigende plan en de duidelijke visie van Feyenoord gaven de doorslag in deze competitie.

De overstap van Jacobs naar Feyenoord verliep soepel dankzij een opzegtermijn in zijn contract bij de Schotse club. Zijn benoeming volgde na een zorgvuldige selectieprocedure binnen Feyenoord, waar hij als topkandidaat naar voren kwam. Dit besluit kwam tot stand ondanks de interne voorkeur van Raad van Commissaris Sjaak Troost voor Glenn van der Kraan, die momenteel bij Manchester City actief is. Onder leiding van de huidige directeuren Dennis te Kloese en zijn team, heeft Feyenoord echter innovatief en strategisch gehandeld om Jacobs voor zich te winnen.