Nieuws

Succes voor Vitesse: rechtbank wijst procedure kwijtschelding schulden toe

Succes voor Vitesse: rechtbank wijst procedure kwijtschelding schulden toe

25 april - 17:47

Vitesse kan opgelucht ademhalen na een positief besluit van de rechtbank over een WHOA-procedure, waarmee de Arnhemse club een aanzienlijke schuldverlichting tegemoet ziet, zo meldt De Gelderlander donderdagavond. Dit besluit is cruciaal voor de toekomst van de club, die gevaar liep om haar activiteiten te moeten staken.

De rechtbank heeft de WHOA-procedure goedgekeurd, een traject bedoeld om bedrijven met financiële problemen te helpen door schulden te saneren. Vitesse, zwaar belast met een schuld van twaalf miljoen euro van de Amerikaanse investeerder Coley Parry en zijn firma Common Group, ziet hiermee een mogelijkheid om een grote financiële last te verminderen.

De goedkeuring komt op een kritiek moment, omdat Vitesse zich moet verantwoorden bij de licentiecommissie van de KNVB. Het voortbestaan van de club in het betaald voetbal hangt af van het overtuigen van de commissie dat het reddingsplan haalbaar is. Dit plan behelst aanzienlijke bezuinigingen en een herstructurering van de schulden. Ondanks deze positieve ontwikkeling zijn de problemen voor Vitesse nog niet volledig opgelost. Coley Parry heeft nog een beroepszaak lopen tegen een eerder afgewezen overname, waarbij hij dreigt een groot deel van zijn investering te verliezen. Dit conflict met de grootste schuldeiser kan verdere complicaties voor de club opleveren.

De situatie blijft precair, maar de goedkeuring voor de WHOA-procedure biedt in ieder geval een strohalm voor Vitesse om haar financiële huishouding op orde te krijgen en de toekomst van de club veilig te stellen.