Nieuws

'Komst Potter naar Ajax dichterbij door definitieve terugkeer van Kroes in ArenA'

'Komst Potter naar Ajax dichterbij door definitieve terugkeer van Kroes in ArenA'

25 april - 17:14

De onderhandelingen tussen Ajax en Graham Potter hebben een nieuwe wending gekregen door de terugkeer van Alex Kroes bij Ajax. Potter, die eerder een aanbod van de club weigerde, zou nu dicht bij een akkoord zijn nu Kroes weer actief is binnen de club, zo stelt de doorgaans goed geinformeerde Sam C op sociale media.

Kroes, die donderdag is teruggekeerd als technisch directeur na een periode van afwezigheid, wordt gezien als een cruciale factor in de lopende gesprekken met Potter. De twee hebben een sterke professionele relatie opgebouwd tijdens Kroes' netwerktijd tussen zijn periodes bij AZ en Ajax. Hun goede band zou de doorslag kunnen geven in de onderhandelingen.

Volgens Sam C Reports, de transferexpert die bekend staat om betrouwbare voetbalupdates, zouden de gesprekken nog in volle gang zijn. 'De terugkeer van Kroes betekent een garantie dat Potter zal tekenen, zodra er een akkoord is over het salaris', klinkt het. Potter, die na zijn ontslag bij Chelsea een jaar zonder club zat, heeft een indrukwekkende staat van dienst bij Brighton & Hove Albion en zou de Amsterdamse club kunnen helpen in hun strijd om het volgend seizoen weer op de rit te krijgen. 

Eerder sprak C zich ook al uit over de mogelijke toekomst van Potter bij Ajax, als Kroes terug zou keren in de Johan Cruijff ArenA. Door de definitieve terugkeer van de directeur, lijkt dit nu werkelijkheid te kunnen worden. Zowel de spelerscarrière als de trainerscarrière van Potter speelde (bijna) in zijn geheel af binnen Engeland. Zijn enige buitenlandse avontuur in de voetballerij was tussen januari 2011 en juni 2018, toen hij aan het roer van Östersunds FK in Zweden stond.