Reactie

Dit zegt Van Praag over terugkeer Kroes en de rol die hij binnen Ajax zal krijgen

Dit zegt Van Praag over terugkeer Kroes en de rol die hij binnen Ajax zal krijgen

25 april - 15:16
1

Michael van Praag heeft tekst en uitleg gegeven bij het besluit om Alex Kroes terug te laten keren bij Ajax. De voorzitter van de Raad van Commissarissen geeft aan dat hij heeft geluisterd naar de mensen binnen de club en gaat in op de nieuwe rol die Kroes gaat vervullen.

Onder leiding van Van Praag werd Kroes drie weken geleden de deur gewezen in Amsterdam. De algemeen directeur heeft gehandeld in aandelen van Ajax en deed dat volgens de rvc van de club met voorkennis. Daardoor was de positie van Kroes volgens Van Praag niet houdbaar, maar de bestuursraad van Ajax is hier vervolgens tegen in opstand gekomen.

"Wij zijn niet doof voor de geluiden om ons heen en spraken gedurende de afgelopen weken veelvuldig met mensen binnen en buiten Ajax, onder meer met de Bestuursraad en uiteraard met Alex zelf", begint Van Praag weten in een persbericht van Ajax. De bestuurder gaat in op de veranderingen die er hebben plaatsgevonden. "Vanzelfsprekend zijn er voorwaarden met elkaar afgesproken waardoor deze verandering mogelijk werd."

Kroes keert niet terug als algemeen directeur, maar als technisch directeur in titulaire rol zo lang het onderzoek van de AFM loopt. "De club moet verder en wij zijn van mening dat het goed is voor Ajax dat we uiteindelijk met elkaar tot deze oplossing zijn gekomen. Alex gaat een belangrijke rol spelen in het voetbaltechnische deel van de organisatie en zich met name richten op het aan- en verkoopbeleid", klinkt het.