Nieuws

Wie is Bojan Miovski, de mogelijk nieuwe topschutter van Feyenoord?

Wie is Bojan Miovski, de mogelijk nieuwe topschutter van Feyenoord?

25 april - 17:37 Laatste update: 17:53

Feyenoord zou het oog hebben laten vallen op Bojan Miovski, zo weten Schotse media te melden. De Rotterdammers zouden met clubs uit Italië, Spanje, Engeland en Duitsland strijden om de topschutter van AberdeenVoetbalNieuws stelt Miovski aan je voor!

Bojan Miovski, geboren op 24 juni 1999 in Štip, is een professioneel voetballer die als aanvaller speelt voor Aberdeen en het nationale team van Noord-Macedonië. Miovski's carrière begon al op jonge leeftijd en hij heeft zich snel ontwikkeld tot een belangrijke speler zowel op clubniveau als internationaal. Zijn professionele carrière startte hij bij Bregalnica in de Eerste Macedonische Voetbal Liga, waar hij op 18-jarige leeftijd zijn debuut maakte in 2017. In zeven optredens was de spits goed voor twee doelpunten en drie assists.

De eerste buitenlandse transfer voor Miovski was naar MTK Boedapest in Hongarije, waar hij in juli 2020 tekende. Slechts twee maanden na zijn aankomst maakte hij zijn competitiedebuut in de Nemzeti Bajnokság I tijdens een wedstrijd tegen Zalaegerszegi, waarin hij 23 minuten speelde. Het avontuur in de Hongaarse hoofdstad bleef bij zestig wedstrijden, waarin hij voor negentien doelpunten en tien assists zorgde. In juni 2022 zette Miovski zijn handtekening onder een vierjarig contract bij de Schotse Premiership club Aberdeen, dat 650 duizend euro neer moest tellen. Miovski maakte zijn debuut voor Aberdeen op 24 juli 2022 tegen Raith Rovers.  Tijdens zijn debuut scoorde hij vanaf de penaltystip, nadat hij zelf in het strafschopgebied was neergehaald, en hielp zijn team naar een 3-0 overwinning.

Na negentig wedstrijden staat de teller van Miovski op 42 doelpunten en zeven assists. Dit seizoen is de 1.89 meter-lange spits goed voor 24 doelpunten en vier assists in 48 wedstrijden.

Interlandcarrière Miovski

Internationaal maakte Miovski zijn debuut voor de Onder-21 van Noord-Macedonië op 8 oktober 2020 tijdens de kwalificatie voor het UEFA Europees Onder-21 Kampioenschap, waar hij inviel in de 62e minuut tegen Kazachstan. De wedstrijd werd met 4-1 gewonnen door Macedonië. Voordat hij doorstroomde naar het nationale team, had hij ook al twee optredens en een doelpunt op zijn naam staan voor het onder-19 team.

Zijn debuut voor het nationale team van Noord-Macedonië maakte hij op 8 oktober 2021 in een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Liechtenstein. In 22 interlands wist Miovski slechts drie keer het net te vinden.

Contractsituatie Miovski

Bij Aberdeen staat Miovski nog tot medio 2026 onder contract en wordt zijn marktwaarde geschat op 2,5 miljoen euro. Afgelopen winter had Southampton nog de zinnen gezet op de spits, maar van een transfer kwam het uiteindelijk nooit. Naar verluidt zou Aberdeen komende zomer een bedrag van acht miljoen voor de spits willen zien.