Reactie

Kroes na terugkeer: 'Hoogste tijd dat alle krachten zich herenigen als één Ajax'

Kroes na terugkeer: 'Hoogste tijd dat alle krachten zich herenigen als één Ajax'

25 april - 15:27

Alex Kroes is blij dat hij weer terug kan keren bij Ajax. De eerder op non-actief gestelde bestuurder heeft te horen gekregen dat hij aan de slag mag als technisch directeur bij de club.

Vrijwel direct na de schorsing van Kroes kreeg hij opinie van het Ajax-publiek mee. Dat uitte zich in het openlijke steun vanuit de supporters tijdens de thuiswedstrijd met FC Twente bijvoorbeeld, maar ook in de meningen van de leden en de bestuursraad van de club. Kroes moest en zou terugkeren in Amsterdam, en dat is nu gebeurd.

"Ik ben erg blij dat we een passende oplossing hebben gevonden. We hebben de belangen van Ajax en het voetbal samen voorop gesteld; de focus bij Ajax moet weer op het voetbal liggen", begint Kroes, die alvast met een frisse blik richting het nieuwe seizoen wil werken. "We hebben ieders steun nodig om dit seizoen zo goed mogelijk af te ronden. tegelijkertijd gaan we samen resoluut aan de slag voor het nieuwe seizoen."

"Het is de hoogste tijd dat alle krachten binnen en rond de club zich verenigen als één Ajax en alle kennis en kunde onder de Ajax-mensen bundelen", vervolgt Kroes, verwijzend naar de tweedeling die binnen de club rondom zijn terugkeer was ontstaan. "Ik kijk er naar uit om te bouwen aan een mooie toekomst voor Ajax, niet alleen met Louis van Gaal, Danny Blind, Marijn Beuker en Kelvin de Lang maar ook met iedereen om hen heen moet Ajax weer Ajax worden", besluit hij.