Dit zegt de KNVB over de blessure van Frenkie de Jong en het EK

KNVB komt het positieve update rondom De Jong: 'Vooralsnog geen zorgen om EK'

25 april om 16:00

Frenkie de Jong gaat naar verwachting het EK halen, aldus de KNVB tegenover Voetbal International. De Oranje-international liep een ogenschijnlijk zware enkelblessure op in de Clásico en deelname aan het EK zou een race tegen de klok gaan worden, maar die gaat De Jong winnen.

Zondagavond raakte De Jong geblesseerd tegen Real Madrid. De middenvelder kwam lelijk in botsing met Federico Valverde, die niet terugdeinsde. Dat had als gevolg dat de enkel van De Jong dubbel klapte en dat hij naar de kant moest. Het seizoen zit er in clubverband op voor de middenvelder, maar niet op internationaal niveau.

"Vooralsnog hebben we geen reden om aan te nemen dat hij het EK niet gaat halen", aldus Edward Goedhart tegenover Voetbal International. De Jong heeft last van een verstuikte enkel, zo liet Barcelona onlangs weten. De verwachte hersteltijd werd niet genoemd.

Dat De Jong het gaat halen is een mooie meevaller voor Koeman, die ook nog zorgen heeft om Memphis Depay. Die spreekt de bondscoach in ieder geval nog niet uit. "Ik heb geen reden om aan te nemen dat hij het EK niet gaat halen", klonk het in gesprek met het Algemeen Dagblad.