Reactie

Koeman reageert op blessures van Frenkie en Memphis: 'Vooralsnog reken ik op ze'

Koeman reageert op blessures van Frenkie en Memphis: 'Vooralsnog reken ik op ze'

24 april - 19:27

Oranje-bondscoach Ronald Koeman blijft optimistisch over de deelname van Frenkie de Jong en Memphis Depay aan het EK van komende zomer. Ondanks hun blessures, acht Koeman het nog te vroeg om ze af te schrijven voor het toernooi, dat in Duitsland plaatsvindt.

"Het is nog veel te vroeg om een streep door hun namen te zetten", benadrukte Koeman in gesprek met het Algemeen Dagblad. De Jong, getroffen door een derde enkelblessure dit seizoen, ontving recentelijk een sombere prognose van de artsen van FC Barcelona, die een herstelperiode van ongeveer zeven weken voorspellen. Dat zou hem precies net voor de start van het EK, voor Oranje op 16 juni in Hamburg tegen Polen, terug op het veld kunnen brengen.

Koeman bezocht De Jong persoonlijk na de Clásico tussen Real Madrid en Barça en blijft hoopvol. "Maar zo'n hersteltijd is altijd moeilijk in te schatten", aldus de bondscoach. "Laten we eerst eens drie weken wachten om te kijken hoe Frenkie zich herstelt. Daarna is er nog tijd genoeg om beslissingen te nemen."

Ook Memphis, die onlangs bij Atlético Madrid een spierblessure opliep, blijft een belangrijke speler voor Koeman. "En hun belang voor dit team is de reden om hen niet te vroeg af te schrijven", voegde hij eraan toe. Koeman hoopt verder dat de UEFA toestaat dat teams 26 spelers mogen inschrijven in plaats van 23, wat meer ruimte zou bieden voor dergelijke twijfelgevallen. "Memphis maakte dat al op het laatste WK mee, en Frenkie is een speler die zijn belang allang bewezen heeft; hij zal er staan zodra hij fit is, en wij weten dan wat we aan hem hebben. Vooralsnog reken ik op ze."